Kartoffel-linsecurry med spinat og agurkerelish

Få dig en middagsoplevelse, der leder tankerne hen på eksotiske himmelstrøg, med denne her indiske curry med kartofler, spinat og belugalinser. Retten får masser af smag takket være et flittigt brug af krydderier, hvidløg, tomat og chili, som rundes af med en lille sjat fløde inden servering. Dertil kommer en frisk og knasende relish med agurk og mynte i en fraichedressing smagt til med hvidløg, spidskommen og citronsaft.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 10. september 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Curry

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. frisk ingefær
1 spsk. chilipeber
200 g kartofler
1 spsk. olie
2 tsk. garam masala
2 tsk. karrypulver
1 ds. hakkede tomater
½ dl fløde, 38 %
1 ds. beluga linser, tilberedte
50 g spinatblade, rå
1 nip sukker
salt og peber

Agurkerelish

¼ agurk
½ fed hvidløg
2 spsk. frisk mynte
½ dl fraiche, maks. 9 %
1 nip spidskommen
¼ citron
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær fint. Hak chilipeber. Skræl kartofler, og skær dem i mundrette tern.
2
Steg løg i olie i en gryde ved svag til jævn varme i 5 minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i 1-2 minutter. Kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt kartoffel og hakkede tomater, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Tilsæt fløde, linser og spinat, og lad retten simre videre i 5 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med sukker, salt og peber.
3
Fjern kerner fra agurk, og skær den i små tern. Pil og hak eller riv hvidløg fint. Pluk og snit mynte. Vend begge dele sammen med fraiche, og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
4
Anret curry i en dyb tallerken, og servér med agurkerelish.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hakkede tomater; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Beluga linser, tilberedte
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Chilipeber; citron; frisk ingefær; frisk mynte; garam masala; hvidløg; karrypulver; salt og peber; spidskommen; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt