Bowl med rejer, kål, edamame, ris og sesam-sojadressing

En bowl er en enkel og ofte meget smuk ret og man skal ikke underkende hvor stor betydning, det kan have for et måltid, at det serveres smukt. Så giv dig gerne tid til at anrette en bowl i en smuk skål eller komme den i et pænt glas, hvis den skal med på farten. Bowls er desuden nemme at tilpasse efter indholdet i køleskabet eller familiens smagspræferencer, så man kan godt lave samme basis med rejer eksempelvis og så servere forskellige slags grøntsager i bowlen alt efter hvad familiens enkelte medlemmer foretrækker.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Fyld til bowl

100 g tigerrejer, ferske fra frost
50 g edamamebønner, bælgede fra frost
40 g brune ris, rå
2 forårsløg
75 g spidskål
1 gulerod
¼ agurk
1 spsk. sesamfrø

Sesam-sojadressing

10 g frisk ingefær
2 spsk. sojasauce
1 spsk. riseddike
1 spsk. sesamolie
½ spsk. ahornsirup
½ tsk. sriracha chili sauce
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tø rejer og edamamebønner op.
2
Kog ris efter anvisning på pakken og køl dem lidt af.
3
Skræl ingefær og riv eller hak fint. Kom alle ingredienser til saucen i en skål og pisk dem sammen. Smag til.
4
Rens øvrige grøntsager og snit forårsløg og spidskål fint, skær gulerod i lange strimler med en tyndskræller og skær agurk i skiver,
5
Anret alle ingredienser til bowlen i hver deres lille bunke i en skål. Kom dressing over alle ingredienserne og drys med sesamfrø.
6
Servér med det samme eller kom på køl.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; tigerrejer, fersk fra frost
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Sesamfrø; sesamolie
Smagsgivere:Ahornsirup; frisk ingefær; riseddike; sojasauce; sriracha chili sauce
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt