Kyllingeschnitzel med grønne asparges, ærter og kartoflel

Den traditionelle schnitzel på svin eller kalv er her skiftet ud med kyllingebryst, som først bankes til halv tykkelse inden det vendes i hvedemel, æg og rasp. Det letter stegningen, og gør det nemmere at få paneringen sprød og gylden samtidig med, at kyllingen er gennemstegt. Kyllingeschnitzel smager dejligt med mange slags tilbehør. Her er det nye kartofler vendt med forårsløg, grønne asparges og ærter stegt i smør.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler og grønt

250 g kartofler, nye danske
4 forårsløg
300 g asparges, grøn
15 g smør
150 g grønne ærter, dybfrost
salt og peber
½ håndfuld ærteskud

Kylling

1 æg
2 spsk. hvedemel
salt og peber
4 spsk. rasp
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre.
2
Snit forårsløg. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær dem i mundrette stykker.
3
Steg forårsløg og asparges i smør på en pande i 3-4 minutter. Vend ærter og kartofler i, og lun det igennem. Krydr med salt og peber, og pynt med ærteskud.
4
Pisk æg i en dyb tallerken. Fordel hvedemel krydret med salt og peber i en anden dyb tallerken, og kom rasp i en tredje dyb tallerken.
5
Læg kyllingebryst mellem to stykker husholdningsfilm, og bank den til cirka halv tykkelse med en kødhammer eller kagerulle.
6
Vend kylling i hvedemel, dernæst pisket æg og til sidst rasp.
7
Steg kyllingeschnitzel i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til den er gylden og gennemstegt.
8
Anret kyllingeschnitzel på en tallerken sammen med kartofler og grønt, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; forårsløg; grønne ærter, dybfrost
Håndfuld 3:Kyllingebryst; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartofler, nye danske; rasp
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Salt og peber; ærteskud
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt