Sheppards pie med græskarmos og græsk yoghurt på toppen

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 23. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødsauce

1 løg
2 fed hvidløg
200 g brune svampe
20 g olie
1 tsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
300 g hakket oksekød, 3-7 %
70 g tomatpuré
2 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. hvedemel

Græskarmos

20 g smør
500 g hokkaidomos
1 spsk. tørret timian
salt og peber

Topping

1 ½ dl græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg fint. Skær svampe i kvarte.
3
Varm olien op på en pande og svits løg, hvidløg og svampe i et par minutter. Krydr med timian og oregano. Kom oksekødet ved og brun det. Kom så tomatpuré og bouillon i. Lad retten simre i 5 minutter og drys så hvedemel over. Vend rundt i retten, til den begynder at tykne. Lad den koge igennem i et par minutter.
4
Smelt smør og rør i det i hokkaidomosen. Krydr med timian, salt og peber.
5
Smør et ildfast fad med lidt olie og kom kødsaucen i bunden. Fordel græskarmosen som et låg over kødsaucen. Bag pien i ovnen i cirka 25-30 minutter, til overfladen bliver gylden.
6
Servér retten med græsk yoghurt på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Brune svampe; hokkaidomos; løg
Håndfuld 3:Græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt; hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Grøntsagsbouillon; hvidløg; salt og peber; tomatpuré; tørret oregano; tørret timian
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt