Rugbrødsmad med grøn spidskåls-æggesalat

Her får du en rugbrødsmad med mæthedsgaranti. Kombinationen af hytteost, smagfuld avokado og lynsyltet spidskål gør denne ret både sund og velsmagende. Perfekt til frokost eller let aftensmad.
Med 550 kcal per portion får du en velafbalanceret måltid, der passer ind i Sense-spisekassemodellen og giver dig masser af protein, kostfibre og sunde fedtstoffer.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 28. januar 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Salatfyld

4 æg
4 forårsløg
1 avokado
1 dl krydderurter efter eget ønske
200 g hytteost

Lynsyltet spidskål

300 g spidskål
1 drys salt
1 spsk. honning
1 lime

Andet

2 skiver rugbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog æg i 10 minutter og læg dem i koldt vand i cirka 5 minutter. Pil dem og skær dem i små stykker.
2
Snit spidskål helt fint og kom det i en skål. Krydr med salt og kom honnning og limesaft i. Knug det sammen med hænderne i cirka 1 minut til det falder lidt sammen.
3
Skær forårsløg i tynde skiver. Fjern sten og skal og skær avokado i små tern. Hak krydderurterne groft.
4
Vend nu den lynsyltede spidskål med æg, forårsløg, avokado, krydderurter og hytteost.
5
Læg et stykke rugbrød på en tallerken og kom spidskåls-æggesalaten på.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge de krydderurter du har. For eksempel persille, purløg, dild, basislikum, timian, kørvel m.m.
Tip #2
Bland ærter, frugt eller bær i salaten. Det giver et sødt element.
Tip #3
Spis retten som en salat med brødcroutoner på.
Tip #4
Kom hakkede nødder eller kerner i for endnu mere bid.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; spidskål
Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Avokado
Smagsgivere:Honning; krydderurter efter eget ønske; lime; salt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5501100
Fedt:26 g52 g
Kulhydrat:41 g82 g
Kostfibre:12 g24 g
Protein:32 g64 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt