Majspandekager med kyllingefyld og spinat

Majspandekager kender man primært fra det mexicanske køkken og de kan anvendes som man ellers ville anvende en tortilla. Hvis man tilsætter sukker til dejen, så kan de også spises som almindelige dessertpandekager med flormelis og syltetøj. I denne ret er pandekagerne fyldt med hakket kylling og grønt, men fyldet kan varieres og pandekagerne kan også anvendes i madpakken med fyld af salat samt pålæg eller ost i skiver.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Madpandekager

100 g majsmel
2 dl laktosefri minimælk
1 nip salt
2 æg
½ spsk. olie
½ spsk. smør

Kyllingefyld

4 forårsløg
2 gulerødder
1 spsk. olie
200 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 ½ spsk. sojasauce
½ tsk. paprika
½ ds. flåede tomater
2 håndfulde spinatblade, rå
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kom majsmel, mælk og salt i en skål og pisk det til en ensartet masse. Pisk så æg i et ad gangen og lad dejen hvile cirka 30 minutter. Dejen skal være flydende.
2
Varm en pande op til middelhøj varme og kom smør og olie på panden. Steg herefter 4 pandekager og læg dem til side, mens du tilbereder fyldet.
3
Rens forårsløg og skræl gulerødder. Skær forårsløg i tynde skiver og riv gulerod groft.
4
Varm olie op på en pande og brun kyllingekødet i et par minutter ved middelhøj varme. Tilsæt forårsløg, gulerod og soja. Lad det svitse kort på panden sammen med kødet.
5
Tilsæt nu paprika, flåede tomater samt salt og peber. Vend det hele godt rundt, skru ned for varmen, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper.
6
Skyl spinat og lad det dryppe af.
7
Servér pandekagerne med spinat og kyllingefyld. Fold eller rul dem sammen om fyldet.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Flået tomat; forårsløg; gulerod; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; æg
Håndfuld 4:Majsmel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Paprika; salt; sojasauce
Mælkeprodukter:Laktosefri minimælk
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt