Gulerodsmuffins med mandler og frosting

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 14. juli 2018 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Gulerodsmuffins

3 gulerødder
30 g mandler
10 g smør
2 æg
40 g havregryn
1 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
2 bægre æggehvide
1 knsp. salt

Frosting

60 g flødeost naturel, maks. 17 %
1 tsk. citronsaft
½ tsk. vaniljesukker

Pynt

10 g mørk chokolade, 70 % eller derover
10 g mandler
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Riv gulerødder og hak mandlerne groft. Smelt smør og del æg i blomme og hvide.
2
Rør gulerod, mandler, smør og æggeblomme sammen til en ensartet masse.
3
Bland de tørre ingredienser: havregryn, mel, bagepulver, kardemomme og vaniljesukker.
4
Vend gulerodsmassen med de tørre ingredienser, og bland det hele godt.
5
Pisk æggehviderne fra æg og bæger helt stive i en ren skål - kom salt i inden du pisker. Tag cirka en tredjedel af de piskede hvider og bland i gulerodsmassen.
6
Vend så halvdelen af de resterende piskede æggehvider i - det gør ikke noget at massen ikke er helt ensartet. Vend lidt efter lidt de sidste æggehvider i.
7
Fordel dejen i 6 muffinforme (fx silikoneforme). De må gerne fyldes til kanten med en top på.
8
Bag i 25 minutter ved 180 grader. Afkøl i 10 minutter.
9
Pil derefter forsigtigt kagerne ud af formen og lad dem afkøle helt på en rist.
10
Rør flødeost, citronsaft og vaniljesukker sammen til frosting. Hak mørk chokolade og mandler.
11
Pynt kagerne med frosting, mørk chokolade og mandler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod
Håndfuld 3:Flødeost naturel, maks. 17 %; æg; æggehvide
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel
Fedt:Mandler; mørk chokolade, 70 % eller derover; smør
Smagsgivere:Citronsaft; kardemomme; salt; vaniljesukker
Frit:Bagepulver
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt