Omelet med middelhavsgrøntsager, ost og skinke

Drøm dig væk til sydfranske himmelstrøg med denne opskrift på omelet med masser af friske grøntsager og god ost og skinke. Suzy har udviklet opskriften under et ophold i Sydfrankrig, hvor hun nød at spise omeletten til morgenmad. Hvis du ikke har lyst til at starte dagen med så stort et måltid, kan du sagtens spise den til både frokost og aftensmad med samme gode og mættende resultat. Servér omeletten lun og nyd den sammen med et stykke friskskåret rugbrød.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 15. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Omelet

1 løg
2 peberfrugter
1 squash, rå
4 tomater
160 g ost, 31+/ 18 % eller derover
20 g olie
20 g smør
salt og peber
9 æg

Topping

4 forårsløg
120 g røget landskinke
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Hak løg fint. Skær peberfrugt og squash i tern og tomat i skiver. Riv osten.
2
Svits løg, peberfrugt og squash i olie og smør til grøntsagerne har taget farve. Krydr med salt og peber.
3
Knæk æg i en skål, krydr med salt og peber og pisk æggemassen sammen. Hæld æggemassen over de stegte grøntsager og sænk varmen. Lad den stå i cirka 5 minutter til æggemassen er begyndt at sætte sig. Fordel tomat og ost ovenpå. Kom så et låg på panden eller dæk med sølvpapir. Lad retten stå i cirka 10-15 minutter til æggemassen har sat sig helt. Du kan eventuelt give omeletten 5 minutter i en varm ovn.
4
Skær forårsløg i tynde skiver.
5
Fordel skinken og forårsløg på den færdige omelet.
6
Servér lun.

Tips og gode råd

Tip #1
Spis et stykke rugbrød til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; løg; peberfrugt; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Røget landskinke; æg
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5102040
Fedt:35 g140 g
Kulhydrat:11 g44 g
Kostfibre:5 g20 g
Protein:36 g144 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt