Sommeren er over os, og for rigtig mange danskere betyder det ferie, og måske endda campingferie. Det er for mange en dejligt afslappende ferieform for både børn og voksne.
Uanset om turen går til en dansk campingplads eller til udlandet, kan det dog hurtigt blive både dyrt og fyldt med (for) hurtige løsninger hvad angår maden, hvis man skal ud at spise eller tyer til take away hver dag. Vi vil gerne hjælpe dig til at spise både nemt, lækkert, ”sense-egnet” og ikke mindst prisvenligt på din campingferie.
Med små børn på camping
Jeg rejser selv på ferie med min mand og vores to børn i vores teltvogn, og der har vi to gas-kogeblus, en stor køleboks og en lille grill med til to voksne og to børn. Det bliver lidt mere primitivt, end vi er vant til, men det kan heldigvis sagtens lade sig gøre alligevel. På langt de fleste af de campingpladser, vi har været på (både i Danmark og i udlandet), har der desuden været fælleskøkkener med adgang til komfur, mikroovn, ovn og mulighed for at vaske op. Vi foretrækker dog, hvis muligt, at lave mad ved vores vogn, da vi slipper for at slæbe madvarer og udstyr (og børn) frem og tilbage mellem fælleskøkkenet og vognen. Det betyder også, at vi skal klare maden i etaper, da vores grill er ret lille, og at vi derfor skal stege/grille ting ad flere omgange. Pasta, æg etc. koges på gasblusset, og brød, kød og grønt tilberedes på grillen.
5 gode råd, der kan gøre livet på camping nemmere og sundere
1. Du skal ikke regne med gourmetmad
Det kan gøre det både dyrt og besværligt at ville lave store komplicerede retter på lidt plads og med få remedier til rådighed. Gå efter det enkle med et minimum af ingredienser.
2. Spis efter sæson og sted
Hvis du er i Italien, så køb noget lækker pasta og lav eventuelt en pesto (eller køb den) og noget lækkert friskt grønt. Kør fuld vegetarisk eller supplér med lækker pølse eller skinke. I Frankrig er vores hofret frisk baguette med lækker skinke og ost og en god salat til.
3. Overvej hvor mange delelementer af retten, der kræver blus/varme
Hvis du kan supplere dine varme måltider med fødevarer, der ikke kræver tilberedning, går madlavningen hurtigere – og måske kan du endda nå at have hele måltidet klar på én gang.
4. Prøv noget nyt – gælder især i udlandet
Der er måske flere forskellige slags frugter og grøntsager/salater, som vi ikke plejer at få herhjemme. Vær nysgerrig og prøv ting af, der ser spændende ud.
5. Fokusér på spisekassemodellen
Personligt synes jeg, det er nemmest at have de enkelte elementer af spisekassen i baghovedet, når vi skal handle til mad på ferien. Altså simpelthen dele måltidet op i frugt/grønt, protein, stivelse og fedt. Ud fra dette er det nemt at lave en pasta bolognese eller en lækker fyldig salat med alle elementerne.
Rigtig god ferie!