Hvad er ulemperne ved vægttabsmedicin?

Hvad er ulemperne ved vægttabsmedicin? 

Find ud af, hvilke ulemper der er for dig ved at tage vægttabsmedicin

Når du begynder at tage vægttabsmedicin, bliver du måske ramt af bivirkninger som kvalme og madlede, svimmelhed og træthed. Dette er nogle af de mest generende bivirkninger ved behandlingen.

Vægttabsmedicin giver bivirkninger

Fordelene ved at tage vægttabsmedicin står tydeligt for de fleste. Altoverskyggende er naturligvis et vægttab – og herunder gevinsten ved at få sundhedsoptimeret sit helbred og sin krop gennem et vægttab. Ulemperne er lidt mere komplekse. Der er dels bivirkninger som kvalme, madlede, diarré, forstoppelse, mavesmerter og svimmelhed. Bivirkninger er altid individuelle, og det er svært at forudse, hvor hårdt ramt du vil blive. Her er du nødt til at prøve dig frem.

Bivirkningerne kan påvirke livskvaliteten

For nogle mennesker bliver bivirkningerne så kraftige, at det påvirker deres livskvalitet. Det er klart, at det er opslidende for både humør og sind at gå rundt med kvalme og diarré i længere tid. Hvis bivirkningerne bliver meget generende og ikke synes at aftage efter nogle uger, kan det for nogle mennesker blive nødvendigt at opgive behandlingen med vægttabsmedicin. Det er desværre ikke muligt at forudse, hvordan du vil reagere på medicinen, så der er ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed og prøve sig frem.

For nogle vil selve effekten også føles som en slags bivirkning. I det appetitten nedsættes kraftigt, kan man måske ikke længere gå på restaurant og nyde en lækker middag, som består af flere retter. Nogle mister også lysten til søde sager og kommer til at reagere meget kraftigt med ubehag ved indtag af sukkerholdig mad. Hvis man tidligere har været glad for at nyde dessert og søde sager, kan det føles svært ikke at kunne spise et stykke kage i hyggeligt samvær med mennesker, man holder af.

Angsten for nåle kan påvirke

Vægttabsmedicin tages som en injektion, og du skal stikke dig selv. Nogle mennesker vil opleve dette som grænseoverskridende, og det kan tage tid at vænne sig til. For nogle bliver ubehaget så stort, at de er nødt til at opgive behandlingen med vægttabsmedicin.

Hvis du er en af dem, der oplever det som meget svært at stikke sig selv, opfordrer vi til, at du dels sørger for at sidde ned, når du skal stikke dig selv, og dels overvejer, om du kan alliere dig med en af dine nærmeste pårørende. Nogle gange er det lettere, hvis en anden person, som man er tryg ved, håndterer injektionen.

Den høje pris på vægttabsmedicin er også en ulempe

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad koster vægttabsmedicin?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x