Hønsekødssuppe med hjemmelavede kødboller og ostebrød

Hønsekødssuppe hører til blandt mormorfavoritterne, og det er især en dejlig spise at sætte på menuen, når det regner eller blæser udenfor. Her er der tale om en hurtig version med købt hønsefond, men du kan også vælge at lave din egen fra bunden ved at koge en suppehøne eller en kylling. Læs mere under tips. Denne version er med hjemmelavede kødboller, men skal det gå stærkt, kan du købe færdiglavede fra frost. Erstat eventuelt nogle af dem med melboller.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 17. april 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødboller

½ løg
200 g hakket grisekød, maks. 10 %
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. rasp
¼ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Suppe

1 porre
2 gulerødder
1 l bouillon, fond
salt og peber

Ostebrød

2 fuldkornsboller
4 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak eller riv løg fint. Bland det med hakket svinekød, æg, hvedemel, rasp, mælk, salt og peber. Rør farsen sej, form den til små kødboller med en teske, og kog dem i letsaltet vand i cirka 3 minutter, til de er tilberedte. Sæt til side.
2
Skyl porre fri for jord, og skær den i fine ringe. Skræl gulerod, og skær den i cirka 1 x 1 centimeter tern.
3
Bring bouillon eller fond i kog i en gryde, tilsæt porre og gulerodstern, og lad dem simre i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber.
4
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
5
Halvér bolle, fordel ost oven på, og sæt dem i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet.
6
Lun kødbollerne i suppen, anret i en dyb tallerken, og servér med ostebrød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; porre
Håndfuld 3:Hakket grisekød, maks. 10 %; æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle; hvedemel; rasp
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, fond; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt