Rosenkålssalat med forårsløg, æble, bacon og hasselnødder

I den søde juletid samles vi ofte over et overdådigt festmåltid i forbindelse med både julefrokoster og ikke mindst den traditionelle julemiddag. Denne sprøde rosenkålssalat med forårsløg, æble, bacon, hasselnødder og sennepsvinaigrette er den perfekte tilføjelse til begge anledninger, hvor den giver et friskt og knasende modspil til de lidt tungere retter, der typisk optræder på det klassiske danske julebord.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 22. november 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Salat

50 g bacon i tern
250 g rosenkål, rå
1 forårsløg
1 æble
25 g hasselnødder

Dressing

1 ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Steg bacon sprødt på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
2
Snit rosenkål og forårsløg. Skær æble i tynde skiver, og kassér kernehuset. Hak hasselnødder groft.
3
Pisk olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, honning, salt og peber sammen, og smag til.
4
Vend dressingen sammen med rosenkål, forårsløg og æble, anret i en skål, og top med bacon og hasselnødder.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; rosenkål, rå
Håndfuld 3:Bacon i tern
Håndfuld 4:Æble
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; hasselnød
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidvinseddike; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt