Fuldkornslasagne med gulerødder

O sole mio, denne klassiske lasagne får solen frem i dit indre. Se dig selv på en lille italiensk restaurant. Belysningen er dæmpet, og stemningen intim ved de små borde med rød- og hvidternede duge. Du nipper til din Chianti fra den bastindbundne runde flaske, imens tjeneren serverer et stykke dampende varm lasagne. Ok – måske serverer du den selv ved dit eget spisebord med fuld belysning. Men uanset settingen er denne klassiske lasagne en sikker vinder.

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 27. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødsauce

6 fed hvidløg
2 løg
2 gulerødder
10 g olie
salt og peber
1 spsk. tørret oregano
400 g hakket oksekød, 3-7 %
700 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g

Hvid sauce

40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
40 g smør
40 g hvedemel
4 dl mælk, maks. 3,5%
1 dl vand
salt og peber
½ tsk. revet muskatnød

Lasagneplader og topping

100 g ost, maks. 30+/17 %
140 g lasagneplade, fuldkorn
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak hvidløg og løg fint. Skær gulerødder i små tern eller riv dem groft på et rivejern.
3
Opvarm olie i en pande og svits hvidløg, løg og gulerod til det begynder at tage farve. Krydr med salt, peber og oregano. Kom kød ved. Del kødet i små stykker og lad det svitse sammen med grøntsagerne i 4-5 minutter. Rør tomatsaucen i. Lad kødsaucen simre i 5-10 minutter.
4
Riv osten til hvid sauce og til topping på lasagnen.
5
Smelt smør i en lille gryde til det begynder at bruse op. Drys mel på. Pisk smør og mel sammen og lad det varme igennem i cirka 1 minut, mens du rører i blandingen. Kom lidt mælk ved. Tag eventuelt gryden af blusset, mens du pisker kraftigt. Kom lidt mere mælk i og pisk igen til alle melklumper er pisket ud. Tilsæt resten af mælken ad flere omgange, til du har en jævn sauce. Justér saucens konsistens med vand. Kom salt, peber og muskanød i. Lad saucen koge et par minutter og pisk så osten i. Stil saucen til side til lasagnen lægges sammen i lag.
6
Kog lasagnepladerne i cirka 8 minutter.
7
Saml lasagnen i et ovnfast fad. Start med et lag kødsauce. Derefter lasagneplader, et lag af hvid sauce, et lag lasagneplader, kødsovs, et lag lasagneplader mere og til sidst et lag hvid sauce. Bag den i cirka 40 minutter. Kom revet ost på og bag lasagnen i cirka 10 minutter til osten er smeltet og har den farve, du ønsker.
8
Servér lasagnen med friske krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom et par laurbærblade og timian i kødsaucen.
Tip #2
Spis en let grøn salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Hvedemel; lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Hvidløg; krydderurter efter eget ønske; revet muskatnød; salt og peber; tørret oregano
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6202480
Fedt:25 g100 g
Kulhydrat:48 g192 g
Kostfibre:13 g52 g
Protein:43 g172 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt