Fastelavnsboller med kagecreme og glasur

‘Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…’ – og boller skal du få. Også selvom du lever efter Sense, og måske endda er midt i et vægttab. For søde og nydelsesfulde indslag kan heldigvis godt gå hånd i hånd med Sense og en sund livsstil, så længe du er opmærksom på mængderne. Indsnus duften af 100 procent nydelse og tradition med disse gammeldaws fastelavnsboller med fristende kagecreme og glasur. De er lige, som de skal være – søde, bløde og lækre.

Tid i alt: 100 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. februar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kagecreme

2 æg
2 spsk. sukker
3 tsk. maizena
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 tsk. vaniljesukker

Dej

4 dl mælk, maks. 3,5%
50 g gær
75 g sukker
1 tsk. salt
150 g smør
600 g hvedemel

Til pensling

1 æg

Glasur

¼ dl mælk, maks. 3,5%
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. flormelis
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Lav kagecremen først. Kom æg og sukker i en kasserolle og pisk det sammen med Maizena. Bland det med den kolde mælk og vaniljesukker. Pisk cremen og bring den i kog, og lad den koge godt igennem. Stil cremen til side til afkøling og rør i den i ny og næ.
2
Lav så fastelavnsbollerne. Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri. Rør sukker og salt i. Skær smørret i mindre tern, og kom dem i blandingen. Ælt mel sammen med mælk og smør lidt ad gangen, hold eventuelt lidt mel tilbage. Dejen skal have en elastisk blød konsistens.
3
Tildæk dejen og sæt den til hævning i 45 minutter.
4
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
5
Rul dejen ud og skær 16 firkanter. Placer en spiseskefuld kagecreme på midten og fold de fire ender op i en spids. Klem siderne sammen med fingrene og fold enderne ind mod midten. Vend fastelavnsbollen om, så enderne ligger nederst. Efterhæv fastelavnsbollerne i 15 minutter.
6
Pisk æg og pensl fastelavnsbollerne. Bag dem i 12-15 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist til de er helt kolde.
7
Lav glasuren. Lun mælk og kom kakaopulver og flormelis i, rør det sammen til en ensartet tyk masse. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne.
8
Servér en fastelavnsbolle med en kop kaffe eller te til.

Tips og gode råd

Tip #1
Glasuren kan eventuelt farves med rød, gul eller grøn frugtfarve.
Tip #2
Kom mere smag i kagecremen ved at smage til med citron- eller appelsinsaft. Du kan også komme hakkede mandler, rosiner eller lignende i.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Hvedemel; maizena
Fedt:Kakaopulver; smør
Smagsgivere:Flormelis; salt; sukker; vaniljesukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Gær

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:2754400
Fedt:10 g160 g
Kulhydrat:37 g592 g
Kostfibre:4 g64 g
Protein:7 g112 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt