Proteinrige chokolademousse-muffins

Kan man slukke for sukkertrangen? Denne opskrift kan måske hjælpe! Med denne opskrift får du den søde smag, du elsker, kombineret med masser af protein. Muffinsene har en anden konsistens end traditionelle muffins – de er mere bastante og mousseagtige, men stadig lækre. Hvis du foretrækker, kan du nemt erstatte sødemidlet med sukker. Prøv dem og oplev, hvordan du kan tilfredsstille den søde tand på en ny måde!

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 5 min.
Antal:
Udgivet d. 11. januar 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Chokoladekagedej

4 æg
450 g hytteost
2 dl havregryn
50 g bagekakao
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 spsk. flydende sødemiddel

Tilbehør

400 g blandede bær (friske eller fra frost)
8 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Muffinsene har en anden konsistens end traditionelle muffins – de er mere bastante og mousseagtige. Den kolde kage er mere faste i konsistensen.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du får en glat og ensartet dej. Smag dejen til med ekstra sødemiddel, så du får den sødme, du kan lide.
3
Pensl eventuelt muffinsformene med lidt olie. Hæld dejen i 12 muffinsformene. Bag i cirka 15-20 minutter - hvis du vil have en flydende midte skal de kun bage i cirka 11-12 minutter. De hæver en del op i ovnen men falder sammen igen efterfølgende. Lad kagerne afkøle til de er lune.
4
Skær eventuelt bær i mindre stykker.
5
Servér tre muffins med bær og fraiche til.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom peanutbutter i midten af kagedejen eller ovenpå den færdige muffin.
Tip #2
Du kan erstatte sødemiddel med sukker. Du skal blot smage dejen til.
Tip #3
Du kan genopvarme dem på en brødrister.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandede bær (friske eller fra frost)
Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Havregryn
Fedt:Bagekakao
Smagsgivere:Flydende sødemiddel; salt; vaniljesukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:3651460
Fedt:17 g68 g
Kulhydrat:22 g88 g
Kostfibre:7 g28 g
Protein:26 g104 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt