Bagt proteinrig chokolademousse-kage

Det her er en ægte proteinbombe med hele 47 gram protein per portion og fjerner alt, der hedder sukkertrang. Lav til et par dage og opbevar kagen på køl. Bemærk at kage er meget bestant og mættende. Den kan eventuelt deles i mindre portioner og nydes med frugt og skyr eller fraiche. Bagetiden kan også reduceres – så kagen får en flydende midte.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 5 min.
Antal:
Udgivet d. 1. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Chokoladekagedej

4 æg
400 g hytteost
2 dl havregryn
50 g bagekakao
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 spsk. flydende sødemiddel
4 spsk. mælk, maks. 3,5%
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Dette er en bastant og meget mættende kage med en konsistens af kage og mousse - den kolde kage er fast i teksturen. Du kan vælge og dele dejen ud i mindre skåle og spise en halv portion sammen med skyr og frugt til morgenmad. Du kan også reducere bagetiden, så får kagen en flydende midte.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du får en glat og ensartet dej. Smag dejen til med sødemiddel.
3
Hæld dejen i 2 eller 4 ovnfaste skåle. Bag i cirka 20-30 minutter afhængig af hvor faste du vil have dem. De hæver en del op i ovnen men falder sammen igen efterfølgende. Lad kagerne afkøle lidt.
4
Nyd den direkte fra skålen.

Tips og gode råd

Tip #1
Servér med lidt fraiche, skyr eller yoghurt på toppen og eventuelt et drys chokolade.
Tip #2
Spis bær til.
Tip #3
Kom peanutbutter i kagedejen - i klumper - eller ovenpå den færdige kage.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Havregryn
Fedt:Bagekakao
Smagsgivere:Flydende sødemiddel; salt; vaniljesukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5701140
Fedt:28 g56 g
Kulhydrat:29 g58 g
Kostfibre:15 g30 g
Protein:47 g94 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt