Fastelavnsboller med lys glasur og pistacienødder

Tid i alt: 100 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. februar 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Dej

180 g smør
2 spsk. sukker
600 g hvedemel
2 ½ dl sødmælk
50 g gær
2 stk. æg

Vaniljecreme

1 tsk. vaniljepulver, uden sukker
4 dl sødmælk
5 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 stk. æg

Pensling og pynt

1 æg
20 g pistacienødder

Glasur

280 g flormelis
2 ½ spsk. vand
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær smør i tern. Bland sukker, mel og smør. Ælt med fingrene til en smuldret masse. Lun mælken ved svag varme og opløs gæren heri – mælken må kun være lillefingervarm. Rør æg ud i den lune mælk. Rør mælkemassen i melblandingen lidt efter lidt. Strø lidt mel på et rent bord og ælt dejen i nogle minutter. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen er meget klistret. Stil dejen til hævning i cirka 30 minutter.
2
Bland vaniljepulver og mælk i en gryde, tilsæt sukker, majsstivelse og æg og pisk godt. Varm massen ved middel varme under konstant omrøring, til massen bliver cremet. Tag gryden af blusset, når cremen har fået en tyk konsistens, og hæld den i en skål. Afkøl cremen.
3
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
4
Læg bagepapir på en bageplade og kom en smule mel på et rent bord. Del dejen i 20 stykker. Rul eller tryk stykkerne flade. Kom cirka 2 teskefulde vaniljecreme i midten af hvert stykke, og fold stykkerne sammen henover cremen. Sørg for, at bollerne er lukket godt sammen. Læg bollerne på bagepapiret med lukningen nedad. Læg et rent viskestykke henover og stil bollerne til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
5
Pisk et æg let sammen og pensl bollerne. Bag dem i en forvarmet ovn i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne. Tag bollerne ud af ovnen og stil dem til afkøling på en bagerist.
6
Bland flormelis og vand, til glasuren får den ønskede konsistens. Hak pistacienødderne.
7
Kom glasuren på bollerne og pynt med pistacienødder og blade fra spiselige blomster eller frysetørret hindbær.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Hvedemel; majsstivelse
Fedt:Pistacienød; smør
Smagsgivere:Flormelis; sukker; vaniljepulver, uden sukker
Mælkeprodukter:Sødmælk
Frit:Gær; vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt