Bagt grøntsagssuppe med ristede kikærter og brød

Denne her lækre og cremede grøntsagssuppe er smækfyldt med en masse gode sager fra planteriget, som først får en tur i ovnen sammen olie, timian og oregano. Turen i ovnen er med til at fremhæve grøntsagernes karakter og sødme, hvilket bidrager med masser af smagsmæssig dybde. Suppen er legeret med olivenolie, men har du en sjat fløde på lager, kan du også bruge det. Suppen får ved servering selskab af krydrede kikærter, en skefuld fraiche og lunt brød.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 15. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Suppe

2 løg
4 fed hvidløg
2 peberfrugter, røde
2 tomater
250 g sød kartoffel
1 spsk. olie
1 tsk. timian
1 tsk. tørret oregano
8 dl bouillon
½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Kikærter

1 ds. kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
1 tsk. paprika
¼ tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver
salt og peber

Andet

3 fuldkornsboller
3 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil løg, og skær det i både. Giv hvidløgsfed et let bank. Skær peberfrugt i grove tern, og skær tomater i både. Skræl sød kartoffel, og skær den i grove tern.
3
Vend grøntsagerne med olie, timian og oregano, fordel dem i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til grøntsagerne er møre.
4
Pres hvidløgsfed ud af skallerne, og blend dem sammen med resten af grøntsagerne, bouillon og olivenolie. Kom suppen over i en gryde, og lun den igennem. Smag til med salt og peber.
5
Hæld væden fra kikærterne, og dup dem tørre i et rent viskestykke. Steg dem i olie på en pande i 1-2 minutter. Tilsæt krydderier, og steg videre i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.
6
Lun brødet i ovnen.
7
Hæld suppen i skåle, top med fraiche og ristede kikærter, og servér med brød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt, rød; sød kartoffel; tomat
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie
Smagsgivere:Bouillon; chilipulver; hvidløg; paprika; salt og peber; spidskommen; timian; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt