Broccoli-bacontærte med tomatsalat og ost

Du ryger direkte tilbage til mormors middagsbord, når du sætter tænderne i denne herlighed af en tærte. Sprød, lun og lækker og med den helt særlige duft af nybagt tærtedej og røget bacon. Så bliver det ikke bedre. Nyd broccoli-bacontærten sammen med en frisk og syrlig tomatsalat med ost. Med en tærte bliver det i øvrigt let at spise mange sunde grøntsager i et snuptag. Du kan bruge de fleste grøntsager – også dine rester. Det er både smart og sundt.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tærte

1 hoved broccoli, rå
80 g bacon i tern
6 æg
1 tsk. salt
½ tsk. peber, sort
1 spsk. estragon
250 g tærtedej, fuldkorn
90 g ost, 31+/ 18 % eller derover

Tomatsalat

4 tomater
1 lille rødløg
1 spsk. olivenolie
70 g salatost, maks. 30+/17 %
1 håndfuld basilikum
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er oprindelig udviklet til 4 personer. Hvis du kun er 1 person, kan du med fordel lave retten til 4 personer og spise den over flere dage eller fryse rester i portioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skyl broccoli og skær den i mindre buketter, benyt også stokken. Kom broccoli stykkerne i en skål og hæld kogende vand ved – så det dækker - og lad dem trække i 2-3 minutter. Hæld vandet fra broccolien, og lad dem dryppe af.
3
Steg bacontern gyldne på en tør pande. Lad bacontern køle lidt af.
4
Pisk æg sammen med salt, peber og estragon.
5
Rul tærtedejen ud (den er typisk på et stykke bagepapir) og fordel dejen i en smurt tærteform. Fordel broccoli og bacon på tærtebunden, drys revet ost henover og hæld æggemassen over hele tærtebunden. Tryk fyldet lidt med en gaffel, så æggemassen er fordelt jævnt. Bag tærten i cirka 30-35 minutter til den er gylden og fyldet er stivnet.
6
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Pil løget og skær det i tynde ringe. Skær ost i skiver. Læg tomat, mozzarella og løg på et fad. Dryp olivenolie henover og krydr med salt og peber på. Pynt med frisk basilikum.
7
Servér en portion tærte med en portion tomatsalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Bacon kan erstattes af skinke eller kyllingetern.
Tip #2
Bland lidt rød pesto i æggemassen .

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Bacon i tern; salatost, maks. 30+/17 %; æg
Håndfuld 4:Tærtedej, fuldkorn
Fedt:Olivenolie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Basilikum; estragon; peber, sort; salt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6452580
Fedt:39 g156 g
Kulhydrat:41 g164 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:30 g120 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt