Broccolisalat med røde bønner

Hvis du drømmer om flere kødfrie dage, men har svært ved at se for dig, hvordan du kan lave indbydende og mættende måltider uden kød, så se med her. Denne vegetariske broccolisalat er et godt sted at starte, for den er både nem at lave og samtidig fuld af smag og mæthed. At den også er pæn at se på, gør kun det hele endnu bedre. Rødløg, peberfrugt og broccoli steges på en pande sammen med kidneybønner, inden det hele anrettes på friske salatblade og toppes med en skøn fraichedresseng og hvidløgs-brødcroutoner.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 10. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Brødcroutoner

2 hvidløg
10 g olie
salt
2 fuldkornsboller

Dressing

1 dl fraiche, maks. 9 %
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sukker

Stegte grøntager

½ lille rødløg
½ peberfrugt
200 g broccoli, rå
240 g kidneybønner, tilberedte
20 g olie
salt og peber

Andet

2 håndfulde blandet salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pres hvidløg og bland med olie og salt. Del boller i halve og pensl alle sider med olie. Skær derefter bollerne i tern. Læg dem på bagepapir på en bageplade og rist brødternene i cirka 15-20 minutter til de er blevet sprøde.
3
Bland fraiche med hvidvinseddike og sukker. Stil dressingen på køl.
4
Skær rødløg og peberfrugt i tynde skiver. Del broccoli i små buketter. Dræn kidneybønnerne for væske.
5
Steg rødløg og peberfrugt i olie til de tager farve. Vend broccoli i og lad dem stege med i cirka 2-3 minutter og vend bønnerne i. Krydr med salt og peber.
6
Anret de stegte grøntsager på en bund af salat. Top med dressing og brødcroutoner.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; broccoli, rå; peberfrugt; rødløg
Håndfuld 3:Kidneybønne, tilberedt
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; hvidvinseddike; salt; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt