Cremet svampesuppe med hvide bønner og sprød topping

Suppe er en fantastisk spise, særligt i de kolde måneder, hvor vi trænger til lidt ekstra at varme os på. Hvis du har trætte grøntsagsrester i køleskabet, så tøv ikke med at smide dem i suppegryden – langt de fleste rester kan forvandles til dampende varme og lækre supper. Her får du en opskrift på en mættende og cremet suppe med svampe og hvide bønner, der sikrer dig ekstra mæthed. Suppen toppes med smørstegte brødcroutoner og østershatte.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 1. november 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Suppe

1 stk. løg
4 fed hvidløg
200 g svampemix, friske svampe
10 g smør
2 spsk. tørret timian
½ l vand
2 dl mælk, maks. 3,5%
1 bouillon, terning
240 g hvide bønner, tilberedte
1 dl fløde, 38 %
½ citron
salt og peber

Topping

150 g østershatte
1 fuldkornsbolle
10 g smør
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg. Rens svampe fri for jord og skær dem i mindre stykker.
2
Svits løg og hvidløg i smør i 1 minut og kom svampe og timian ved. Lad svampene svitse i et par minutter. Kom så vand, mælk og bouillonterning ved og læg låg på gryden. Lad suppen simre i 15 minutter. Rør i ny og næ.
3
Rens og del østershatte i mindre stykker på langs. Skær fuldkornsbollen i tern. Steg begge dele sprøde i smør. Kryd med salt og peber.
4
Dræn bønnerne fri for vand.
5
Blend suppen og kom fløde i - justér eventuelt suppen med lidt vand eller mælk. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Kom bønnerne i og varm suppen godt igennem.
6
Servér suppen med sprød topping.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; svampemix, friske svampe; østershat
Håndfuld 3:Hvide bønner, tilberedte
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; hvidløg; salt og peber; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt