Falafel med sprød æblesalat og dilddressing

En falafel er en slags frikadelle eller kødbolle uden kød – i stedet er farsen rørt sammen af proteinrige kikærter, løg, hvidløg, persille og krydderier fra det mellemøstlige køkken. Her får du sprødstegte falafler serveret sammen med en frisk æblesalat med dilddressing. Farsen skal stå på køl i mindst to timer, før falaflerne steges på panden. Du kan også lave farsen dagen før – så tager det ingen tid at trylle et lækkert vegetarisk måltid frem.

Tid i alt: 170 min.
Arbejdstid: 50 min.
Antal:
Udgivet d. 3. april 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Falafler

1 skalotteløg
3 fed hvidløg
240 g kikærter, tilberedte
1 håndfuld persille
1 tsk. spidskommen
salt og peber
4 spsk. hvedemel
30 g sesamfrø
30 g olie

Salat og dilddressing

1 æble
2 håndfulde salat
2 spsk. dild
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
salt og peber

Andet

½ lime
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Falafeldejen skal på køl i minimum to timer. Du kan lave dejen dagen før.

Sådan gør du

1
Pil skalotteløg og hvidløg. Dræn kikærter fra dåse. Blend så skalotteløg, hvidløg, kikærter, persille, spidskommen, salt og peber til en ensartet masse.
2
Kom 1 spiseskefuld mel i ad gangen, og blend igen. Når du kan samle dejen til en lille kugle, der hænger sammen, er dejen klar til at forme. Sæt dejen på køl i minimum to timer.
3
Form en spiseskefuld dej til en kugle og giv den et tryk ned i sesamfrø, så den bliver en smule flad. Gør det samme med resten af dejen. Steg dem i olie på en mellemvarm pande, til de har taget godt med farve. Du kan også tilberede dem i en ovn ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
4
Skær æble i tynde både og vend sammen med salat.
5
Hak dild. Rør fraiche op med dild, salt og peber.
6
Servér falafler med salat og dilddressing. Drys limesaft over.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom koriander og kardemomme i falafeldejen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Salat; skalotteløg
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Hvedemel; æble
Fedt:Olie; sesamfrø
Smagsgivere:Dild; hvidløg; lime; persille; salt og peber; spidskommen
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5801160
Fedt:30 g60 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:15 g30 g
Protein:20 g40 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt