Falafel med sprød æblesalat og dilddressing
En falafel er en slags frikadelle eller kødbolle uden kød – i stedet er farsen rørt sammen af proteinrige kikærter, løg, hvidløg, persille og krydderier fra det mellemøstlige køkken. Her får du sprødstegte falafler serveret sammen med en frisk æblesalat med dilddressing. Farsen skal stå på køl i mindst to timer, før falaflerne steges på panden. Du kan også lave farsen dagen før – så tager det ingen tid at trylle et lækkert vegetarisk måltid frem.
Det skal du bruge
Falafler
Salat og dilddressing
Andet
Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.
Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.
Sådan gør du
Tips og gode råd
Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?
Håndfuld 1+2: | Salat; skalotteløg |
Håndfuld 3: | Kikært, tilberedt |
Håndfuld 4: | Hvedemel; æble |
Fedt: | Olie; sesamfrø |
Smagsgivere: | Dild; hvidløg; lime; persille; salt og peber; spidskommen |
Mælkedressing: | Fraiche, maks. 9 % |
Næringsindhold
1 Portion | Total | |
Kcal: | 580 | 1160 |
Fedt: | 30 g | 60 g |
Kulhydrat: | 52 g | 104 g |
Kostfibre: | 15 g | 30 g |
Protein: | 20 g | 40 g |