Kåldolmere med chorizo, ris og champignon i tomatsauce

Kåldolmere er meget andet end den klassiske farsfyldte udgave med brun sovs og kartofler, som vi kender fra mormorkøkkenet. Her får du en version, hvor spidskålsblade er blevet fyldt med chorizo, ris, champignon og soltørrede tomater. Også den brune sovs må se sig forvist til udgaven her, som i stedet bliver ledsaget af en hjemmelavet tomatsauce, som klæder det de spansk inspirerede kåldomere så godt.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 22. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kåldolmer

70 g ris
½ spidskål
1 lille løg
2 fed hvidløg
50 g soltørrede tomater
2 spsk. persille
100 g chorizopølse, mini stege
250 g champignon, rå
salt og peber
1 spsk. olie

Tomatsauce

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 drys tørret oregano
1 nip sukker
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Bræk kålbladene fra hinanden, find 6 store blade, og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter.
3
Pil og hak løg og hvidløg. Hak soltørrede tomater og persille. Klem chorizofarsen ud af pølseskinet. Hak champignon groft.
4
Steg først chorizo på en tør pande, til den smider fedt og tager farve. Sæt det til side. Hæld eventuelt lidt af fedtet fra, og steg nu champignon på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og steg videre i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt chorizo, ris, soltørrede tomater og halvdelen af persille, vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.
5
Fordel fyldet midt på kålbladene, pak kålen godt rundt om, og bind dem med kødsnor.
6
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
7
Steg kåldolmerne i olie på en pande i 1-2 minutter på hver side, og sæt til side.
8
Pil og hak løg og hvidløg. Steg begge dele i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano, bring gryden i kog, og lad den simre i et par minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
9
Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad, fordel kåldolmere oven på, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
10
Drys med persille, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilpas antallet af kålblade med mængden af fyld. Er kålbladene små, skal du muligvis bruge ekstra.
Tip #2
Spidskål kan erstattes med savoy- eller hvidkål.
Tip #3
Her er der bruge en blød stegechorizo, men du kan også bruge almindelig chorizopølse. Her skal skindet pilles af, hvorefter den hakkes.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; hakkede tomater; løg; soltørret tomat; spidskål
Håndfuld 3:Chorizopølse, mini stege
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt og peber; sukker; tomatpuré; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6301260
Fedt:30 g60 g
Kulhydrat:68 g136 g
Kostfibre:14 g28 g
Protein:27 g54 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt