Krydret grøntsagssuppe med sprød parmaskinke

Der er fuld smæk på smagen i denne fyldige grøntsagssuppe, som på kølige dage varmer helt ud i fingerspidserne. Grøntsagssuppen er baseret på en kombination af kartofler, gulerødder, knoldselleri og peberfrugt, mens karry, garam masala og gurkemeje sender spiseoplevelsen i retning af det indiske smagsunivers. Dertil kommer en topping bestående af sprødstegt parmaskinke for et ekstra skud umami.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 11. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Topping

6 skiver parmaskinke

Suppe

500 g kartofler
2 gulerødder
½ knoldselleri
1 peberfrugt
1 løg
3 fed hvidløg
25 g smør
1 ½ spsk. karrypulver
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. garam masala
8 dl hønsekødsbouillon
1 ¼ dl fløde, 38 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 eller 6 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der skruet lidt op for håndfuld 4 men kun brugt en lille håndfuld 3. Hvis du sparer et eller flere steder i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 225 grader. Kom parmaskinke på bagepapir på en bageplade, og bag parmaskinken i 6-7 minutter, til den er sprød. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.
2
Skræl kartofler, gulerødder og knoldselleri, og skær i grove tern. Skær peberfrugt i grove tern.
3
Pil og hak løg og hvidløg.
4
Steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde, til løgene er klare. Tilsæt krydderier, og steg videre i 1 minut. Vend resten af grøntsagerne i, tilsæt bouillon, og bring gryden i kog. Lad den simre, til grøntsagerne er møre.
5
Tilsæt 2/3 af fløden, og blend suppen helt glat. Smag til med salt og peber.
6
Hæld suppen i dybe tallerkner, og pynt med resten af fløden. Top med parmaskinke ved servering.

Tips og gode råd

Tip #1
Parmaskinke kan erstattes med andre slags lufttørret skinke eller bacon i tern.
Tip #2
Tilpas konsistensen med ekstra bouillon hvis nødvendigt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; knoldselleri; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Parmaskinke
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Garam masala; gurkemeje; hvidløg; hønsekødsbouillon; karrypulver; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5801740
Fedt:29 g87 g
Kulhydrat:53 g159 g
Kostfibre:10 g30 g
Protein:19 g57 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt