Lasagne med squash og kidneybønner dertil appelsinsalat

Hvis en lasagne helt uden kød lyder lidt for voldsomt for dig, så tag et skridt i den vegetariske retning med denne lækre lasagne med mindre kød. Vi har suppleret det hakkede oksekød med mættende og proteinrige kidneybønner og tilføjet lækre skiver af squash – ellers følger resten en helt klassisk opskrift på lasagne. Nyd din lasagne med mindre kød og mere grønt sammen med en appetitlig appelsinsalat, som du topper med hakkede mandler.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 20. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødsovs til lasagne

½ løg
1 fed hvidløg
½ gulerod
1 tsk. olie
200 g hakket oksekød, 3-7 %
20 g tomatpuré
½ ds. hakkede tomater
100 g kidneybønner, tilberedte
½ spsk. tørret oregano
salt og peber
½ tern bouillon

Andet til lasagne

½ squash, rå
4 lasagneplader, fuldkorn
70 g revet mozzarella, 17 % eller derunder

Salat

¼ squash, rå
1 appelsin
10 g mandler
1 hjertesalat

Dressing

1 tsk. olie
1 tsk. sennep
1 tsk. eddike
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er oprindelig udviklet til 2 personer. Hvis du kun er 1 person, kan du med fordel lave retten til 2 personer og spise den over to dage.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg. Riv gulerod.
3
Svits løg, hvidløg og gulerod i olie i en gryde.
4
Tilsæt kødet og steg, til det er brunt. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, drænede kidneybønner, oregano, salt, peber og bouillonterning.
5
Spæd eventuelt op med lidt vand, og læg låg på gryden. Lad sovsen simre i 5 minutter.
6
Skær squash i lange tynde skiver eller strimler. Kom halvdelen af kødsovsen i et ovnfast fad. Læg derefter et lag lasagneplader og et lag squashskiver på. Slut af med resten af kødsaucen.
7
Drys med ost og bag lasagnen midt i ovnen i cirka 35 minutter, til osten er smeltet og gylden.
8
Skær squash i små tern. Skræl appelsin og skær i skiver. Hak mandler. Lav en salat af salatblade, squash, appelsinskiver og mandler.
9
Bland en dressing af olie, sennep, eddike, citronsaft, vand, salt og peber.
10
Anret lasagne med appelsinsalat og dressing.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan erstatte mandler med den slags nødder, frø eller kerner, du bedst kan lide.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Appelsin; gulerod; hakkede tomater; hjertesalat; løg; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; kidneybønne, tilberedt; revet mozzarella, 17 % eller derunder
Håndfuld 4:Lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Mandler; olie
Smagsgivere:Bouillon; citronsaft; eddike; hvidløg; salt og peber; sennep; tomatpuré; tørret oregano
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:20 g40 g
Kulhydrat:57 g114 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:47 g94 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt