Medister med kartofler, hjemmelavet rødkål og brun sovs

Stegt medister er en nem og velsmagende ret fra mormorkøkkenet, som smager dejligt med kartofler, brun sovs og hjemmelavet rødkål. Lav gerne en stor portion rødkål, nu du er i gang, for den er også god til både frikadeller, flæskesteg og and – og så er den sågar fryseegnet. Er tiden ikke til at bikse en portion hjemmelavet rødkål sammen, så kan du fint købe den på glas og nyde den sammen med medisteren.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. november 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rødkål

600 g rødkål
25 g smør
1 dl ribssaft, koncentrat
½ dl eddike
2 spsk. sukker
1 nip allehånde
½ tsk. salt
1 knsp. peber, sort

Kartofler

380 g kartofler

Medister

400 g medister maks. 12 %
1 spsk. smør

Brun sovs

½ bouillon, terning
2 tsk. majsstivelse
¼ tsk. madkulør
1 tsk. ribsgelé
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Snit rødkål, og steg den i smør i en stor gryde i 5 minutter, til den begynder at falde sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser, læg låg på gryden, og lad den simre i 20 minutter. Tag låget af gryden, og lad den simre videre i cirka 25 minutter, til det meste af væden er fordampet, og kålen har den ønskede konsistens. Justér eventuelt smagsbalancen med lidt ekstra sukker eller eddike.
2
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter. Hæld vandet fra.
3
Kog medisteren i 10 minutter, tag den op, og lad den dryppe af (gem kogevandet). Steg medisteren i smør på en pande, til den er gylden på begge sider. Sæt til side.
4
Hæld 3 deciliter kogevand fra medisteren på panden, og bring det i kog. Tilsæt bouillon, og rør den ud. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Tilsæt et par dråber kulør, og smag til med ribsgelé, salt og peber.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødkål
Håndfuld 3:Medister maks. 12 %
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Smør
Smagsgivere:Allehånde; bouillon, terning; eddike; madkulør; peber, sort; ribsgelé; salt; salt og peber
Nydelseselementer:Ribssaft, koncentrat; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt