Quinoadeller med avokadodip og stegt spidskål

Kødfrie dage er godt for både dit husholdningsbudget og klimaet. Men hvordan laver du spændende vegetariske retter, som hele familien gider spise? Vi vil råde dig til at begynde lige her med disse lækre quinoadeller, der er lavet helt uden kød, men til gengæld med sunde grøntsager, havregryn og æg – og selvfølgelig quinoa. De er lette at lave og smager så godt, at du glemmer alt om traditionel frikadellefars. Nyd quinoadellerne med avokadodip og stegt spidskål.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 2. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Quinoadeller

½ dl quinoa, rå
1 lille løg
½ squash, rå
1 fed hvidløg
1 spsk. krydderurter efter eget ønske
2 spsk. havregryn
1 spsk. hvedemel
1 æg
½ tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver
salt og peber
1 tsk. olie

Avokadodip og stegt spidskål

½ avokado
1 fed hvidløg
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
½ citron
½ tsk. spidskommen
salt og peber
¼ spidskål
1 tsk. olie
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Konsistensen af quinoadellerne bestemmes af væsken i grøntsagerne. Justér derfor med mere eller mindre mel. De skal kunne hænge sammen under tilberedningen.

Sådan gør du

1
Kog quinoa efter anvisning på pakken. Lad det afkøle let.
2
Riv løg og squash og pres så meget vand ud af dem som muligt. Pres hvidløg og hak krydderurter.
3
Bland løg, squash, hvidløg og krydderurter med kogt quinoa, havregryn, hvedemel, æg, spidskommen, chilipulver, salt og peber. Ælt det til en sammenhængende fars. Kom eventuelt lidt mel i hvis dejen er for lind. Lav 6 - 8 let flade deller.
4
Steg dellerne på en slip-let-pande i olie til de er sprøde og gennemstegte. Det tager cirka 10-12 minutter.
5
Mos avokado og pres hvidløg. Bland med fraiche, citronsaft, spidskommen, salt og peber
6
Skær spidskål i kvarte og steg i olie på en pande, til det har taget godt med farve.
7
Servér qunioadeller med avokadodip og stegt spidskål.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom revet gulerod, pastinak eller persillerod i dellerne.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spidskål; squash, rå
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel; quinoa, rå
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; spidskommen
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:650650
Fedt:32 g32 g
Kulhydrat:60 g60 g
Kostfibre:13 g13 g
Protein:23 g23 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt