Ristede kikærter med couscous, artiskokker og tomater

Denne opskrift er designet til brug i nødsituationer, såsom ekstreme vejrhændelser, cyberangreb eller krig. Den er baseret på langtidsholdbare fødevarer og fokuserer på at spare vand, køkkenudstyr og varmekilder. For at tilberede denne ret, kræves der dog et varmeblus.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 25. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

2 dl kogende vand
½ bouillon, terning
2 dl couscous, rå
80 g artiskok, grillet
60 g soltørrede tomater
240 g kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
½ tsk. hvidløgspulver
salt og peber
1 spsk. eddike
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog vand og kom det i en skål. Opløs bouillonterning og kom couscous i. Rør rundt og læg et låg eller en tallerken over skålen. Lad det stå.
2
Skær artiskokker i mindre stykker og hak tomaterne. Dræn kikærterne.
3
Varm en pande op og kom olie på. Rist kikærterne til de begynder at tage farve. Krydr med hvidløgspulver, salt og peber.
4
Kom couscous, artiskokker, tomater, og eddike i panden med kikærter og vend det hele sammen. Smag retten til.
5
Anret på en tallerken.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Artiskok, grillet; soltørret tomat
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Couscous, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; eddike; hvidløgspulver; salt og peber
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:10 g20 g
Kulhydrat:90 g180 g
Kostfibre:17 g34 g
Protein:25 g50 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt