Skinketærte med porre og peberfrugt, dertil asparges

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 9. februar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Tærtedej

75 g smør
150 g fuldkornshvedemel
1 rå æggeblomme
3 spsk. vand
½ tsk. salt

Fyld

1 porre
1 peberfrugt
8 æg
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
150 g skinkestrimler
1 tsk. timian
300 g asparges, grøn
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 185 grader varmluft.
2
Skær smørret i tern, og smuldr dem ud i melet. Tilsæt æggeblomme, vand og salt, og saml hurtigt dejen.
3
Tryk den godt ud i en tærteform, cirka 24 cm, og prik med en gaffel. Bag bunden i 10 minutter, og tag den ud.
4
Skær porre i tynde ringe og peberfrugt i tern.
5
Pisk æg og fløde sammen med lidt salt og peber. Fordel porreringe, peberfrugttern og skinke på bunden, og hæld forsigtigt æggemassen over.
6
Drys timian på toppen, og bag tærten i 30-40 minutter, til den har sat sig.
7
Damp de grønne asparges et par minutter.
8
Servér et stykke skinketærte med grønne asparges til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; peberfrugt; porre
Håndfuld 3:Skinkestrimler; æg
Håndfuld 4:Fuldkornshvedemel
Fedt:Fløde, 38 %; rå æggeblomme; smør
Smagsgivere:Salt; salt og peber; timian
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt