START I DAG!

Bliv sommerklar med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Køb medlemskab Læs mere

Squashdeller med dildkartofler, snackgrønt og flødeostdip

Disse saftige og lækre squashdeller er et dejligt og grønt alternativ til både fiskefrikadeller og den klassiske middagsfrikadelle efter mormors opskrift. Squashdellerne er nemme at lave, og de smager skønt med mange forskellige slags tilbehør. Her bliver squashdellerne ledsaget af kartofler vendt med smør og frisk dild samt snackgrønt med en hurtig dip på flødeost smagt til med hvidløg, purløg og limesaft.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 14. april 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Squashdeller

1 squash, rå
1 tsk. salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 spsk. hvedemel
3 spsk. havregryn
25 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
¼ tsk. bagepulver
1 knsp. peber
1 spsk. olie

Kartofler

300 g kartofler
20 g smør
2 spsk. dildkviste
salt og peber

Dip

½ fed hvidløg
1 spsk. purløg
100 g flødeost naturel, maks. 17 %
2 spsk. mælk, maks. 3,5%
1 lime
salt og peber

Snackgrønt

2 gulerødder
¼ agurk
1 peberfrugt
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Riv squash groft, vend med salt, og lad det trække i 15 minutter. Pres overskydende væde ud.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Bland med revet squash, æg, hvedemel, havregryn, parmesan, bagepulver og peber.
3
Form squashblandingen til deller, og steg dem i olie på en pande, til de er faste og gyldne på begge sider.
4
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og smelt smørret i kartoflerne.
5
Hak dild, og vend den i kartoflerne sammen med salt og peber.
6
Pil og pres eller riv hvidløg fint, og hak purløg.
7
Rør flødeost med mælk, og smag til med hvidløg, purløg, limesaft, salt og peber.
8
Skræl gulerod, og skær den i stænger. Skær ligeledes agurk og peberfrugt i stænger.
9
Servér squashdeller med dildkartofler, flødeostdip og snackgrønt.

Tips og gode råd

Tip #1
Til opskriften er der brugt en mellemstor squash på knap 300 gram.
Tip #2
I stedet for flødeost, kan du bruge fraiche til dippen. I så fald udelades mælk.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; gulerod; løg; peberfrugt; squash, rå
Håndfuld 3:Flødeost naturel, maks. 17 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Dildkvist; hvidløg; lime; peber; purløg; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Bagepulver

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5801160
Fedt:27 g54 g
Kulhydrat:55 g110 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:22 g44 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt