Squashdeller med dildkartofler, snackgrønt og flødeostdip

De her saftige og lækre squashdeller er et dejligt og grønt alternativ til både fiskefrikadeller og den klassiske middagsfrikadelle efter mormors forbillede. Squashdellerne er nemme at lave, og de smager skønt med mange forskellige slags tilbehør. Her bliver squashdellerne ledsaget af kartofler vendt med smør og frisk dild samt snackgrønt med en hurtig dip på flødeost smagt til med hvidløg, purløg og limesaft.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 17. april 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Squashdeller

1 squash, rå
1 tsk. salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 spsk. hvedemel
3 spsk. havregryn
25 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
¼ tsk. bagepulver
1 knsp. peber
1 spsk. olie

Kartofler

300 g kartofler
20 g smør
2 spsk. dildkviste
salt og peber

Dip

½ fed hvidløg
1 spsk. purløg
100 g flødeost naturel, maks. 17 %
2 spsk. mælk, maks. 3,5%
1 lime
salt og peber

Snackgrønt

2 gulerødder
¼ agurk
1 peberfrugt
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Riv squash groft, vend med salt, og lad det trække i 15 minutter. Pres overskydende væde ud.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Bland med revet squash, æg, hvedemel, havregryn, parmesan, bagepulver og peber.
3
Form squashblandingen til deller, og steg dem i olie på en pande, til de er faste og gyldne på begge sider.
4
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og smelt smørret i kartoflerne.
5
Hak dild, og vend den i kartoflerne sammen med salt og peber.
6
Pil og pres eller riv hvidløg fint, og hak purløg.
7
Rør flødeost med mælk, og smag til med hvidløg, purløg, limesaft, salt og peber.
8
Skræl gulerod, og skær den i stænger. Skær ligeledes agurk og peberfrugt i stænger.
9
Servér squashdeller med dildkartofler, flødeostdip og snackgrønt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; gulerod; løg; peberfrugt; squash, rå
Håndfuld 3:Flødeost naturel, maks. 17 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Dildkvist; hvidløg; lime; peber; purløg; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Bagepulver
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt