Vegetarisk kartoffellasagne med løg og porre

Lasagne er meget andet end hakket oksekød og tung ostesauce. Prøv denne vegetariske lasagne med kartofler, løg og porre mellem lag af pastaplader og en lækker æggeblanding med parmesan, æg, fløde og muskatnød. Du får en cremet smag lidt i retning af flødekartofler med et frisk og lækkert grønt strejf. Hvis retten ikke skal serveres vegetarisk, så kan du tilsætte bacontern, som steges på en pande og tilsættes porre-/kartoffelblandingen inden bagning i ovnen.

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 23. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelblanding

250 g kartofler
1 løg
1 porre
salt

Æggeblanding

20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
1 fed hvidløg
2 æg
2 ½ dl madlavningsfløde, maks. 9 %
salt og peber
½ tsk. revet muskatnød

Andet

5 lasagneplader, fuldkorn
1 tsk. olie
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: I den vegetariske Sense-model kan du erstatte håndfuld 3 med en ekstra håndfuld 4. Her er en del af håndfuld 3 byttet til mere håndfuld 4.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog lasagnepladerne i letsaltet vand i 10 minutter. Kom pladerne i vandet en ad gangen, så de ikke klistrer sig sammen.
3
Skæl kartoflerne. Skær kartofler, løg og porre i skiver. Kog kartoffelskiverne sammen med løg og lidt salt cirka 10 minutter til de er møre.
4
Tag kartoffelskiver og løg op, og bland det sammen med porre. Gem lidt af vandet.
5
Riv parmesan og hak hvidløg. Rør æg, madlavningsfløde, parmesan, hvidløg, salt, peber og muskatnød sammen.
6
Smør et ovnfast fad med olie. Saml lasagnen i fadet ved at lægge æggeblanding, lasagneplader og kartoffelblanding lagvis, slut af med lasagneplader. Hæld lidt af kogevandet fra kartoflerne ved.
7
Dæk fadet med låg eller folie, og bag lasagnen i 60 minutter. Fjern folien de sidste 10 minutter af bagetiden.
8
Servér en portion lasagne - eventuelt med lidt grønt til.

Tips og gode råd

Tip #1
Byt madlavningsfløde ud med mælk med lidt piskefløde. Erstat æggeblandingen med et glas eller en karton mornaysauce light på 400-500 gram.
Tip #2
Der er plads til at spise en let salat til eller lidt fintsnittet spidskål.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; porre
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Kartoffel; lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; revet muskatnød; salt; salt og peber
Mælkedressing:Madlavningsfløde, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6051210
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:71 g142 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:26 g52 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt