Vegetarmoussaka med aubergine, kartofler og hjemmelavet bechamelsauce

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 4. maj 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Fyld

200 g kartofler
1 squash, rå
1 aubergine, rå
salt

Tomatsauce

200 g champignon, rå
1 rødløg
2 fed hvidløg
10 g olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. Herbes de Provence

Bechamelsauce

40 g smør
40 g hvedemel
3 dl mælk, maks. 3,5%
½ tsk. revet muskatnød
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog kartofler, lad dem køle af og skær dem i skiver.
2
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
3
Skær squash og aubergine i tynde skiver, drys lidt salt på. Vend dem rundt og lad dem ligge til moussakaen skal samles.
4
Skær champignon i skiver, snit rødløg fint og pres hvidløg. Svits champignon, løg og hvidløg i olie, til vandet er fordampet. Tilsæt hakkede tomater og Herbes de provence, og lad det simre i et par minutter.
5
Smelt smør i en gryde, og tilsæt hvedemel. Pisk grundigt, og tilsæt mælk lidt ad gangen, til du har en jævn sovs. Smag til med muskatnød, salt og peber.
6
Start moussakaen med at lægge et lag aubergine i et ovnfast fad.
7
Derefter lagvis tomatsovs, kartoffel, bechamelsauce, squash, tomatsauce, kartoffel, bechamelsauce og til slut aubergineskiver.
8
Bag moussakaen i 30-35 minutter, til den er gennembagt.
9
Servér varm.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; champignon, rå; hakkede tomater; rødløg; squash, rå
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Herbes de Provence; hvidløg; revet muskatnød; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt