Sensemors gode boller

Bag navnet Sensemor gemmer Bente sig. Bente er Suzy Wengels mor, og hun har bidraget med denne opskrift på lækre og gode boller med masser af kerner og frø. Opskriften har, som mange familier kender det, fulgt Sensemor og hendes familie i mange, mange år, og bollerne er blevet serveret sammen med sønderjysk kagebord til mange fødselsdage og fejringer i Suzys barndom. En enkelt af Sensemors gode boller svarer til en håndfuld 4.

Tid i alt: 100 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 11. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
3 dl vand
5 dl minimælk
50 g gær
½ dl olie
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
950 g hvedemel
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 36 boller og fryse restportioner.
Bemærk: En bolle kan fint blot tælle som en håndfuld 4.

Sådan gør du

1
Kog kerner og frø i vand i to til tre minutter. Kom mælk i for at afkøle blandingen.
2
Rør gær i blandingen, når den er håndvarm. Kom olie, salt, sukker og det meste af melet i. Ælt dejen rigtig godt. Den skal være lidt klistret.
3
Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
4
Form 36 små boller, sæt dem på bagepapir på en bageplade. Det kan være lidt svært, fordi bollerne klistrer lidt - men det skal de - du kan fugte hænderne lidt med vand.
5
Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.
6
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
7
Bag bollerne i 11-15 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug cirka 30 procent fuldkornshvedemel og resten som almindeligt hvedemel, hvis du ønsker at øge kostfiberindholdet.
Tip #2
Skal det gå hurtigere? Så brug i stedet en færdigkøbt tre- eller fem-kornsblanding.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Græskarkerner; hørfrø; olie; solsikkekerner
Smagsgivere:Salt; sukker
Mælkeprodukter:Minimælk
Frit:Gær; vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:1354860
Fedt:4 g144 g
Kulhydrat:21 g756 g
Kostfibre:2 g72 g
Protein:5 g180 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt