START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Lun æblekage med crumble og græsk yoghurt

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 16. april 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Æblekage

4 store æbler
1 tsk. citronsaft
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
50 g havregryn
25 g hvedemel
2 spsk. brun farin
40 g smør

Topping

4 spsk. græsk yoghurt 10 % eller derover
1 tsk. citronskal
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Vend dem i citronsaft og sukker.
3
Smør et ovnfast fad med lidt smør og fordel æblerne pænt i faddet. Drys kanel på.
4
Lav crumble: Kom havregryn, mel, brun farin og smør i en skål og smuldr det sammen med fingrene. Drys det over æblerne.
5
Bag i ovnen i cirka 25-30 minutter til kagen er gylden.
6
Rør den græske yoghurt sammen med revet citronskal.
7
Servér den lune æblekage med græsk yoghurt til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Æble
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel
Fedt:Græsk yoghurt 10 % eller derover; smør
Smagsgivere:Brun farin; citronsaft; citronskal; stødt kanel; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt