Grillet cæsarsalat med kylling

Her er en af de bedste salater i hele verden – i hvert fald hvis vi selv skal sige det. Det er den karakteristiske dressing, der gør hele forskellen i en klassisk cæsarsalat. Den skal røres fra bunden, og det er faktisk langt nemmere, end man lige skulle tro, som du kan se i opskriften her. Vi giver den elskede og velkendte cæsarsalat et lille twist ved at grille både kylling, salat og brødcroutoner. Det giver ekstra smag og lækkerhed til den klassiske smag.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 4. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Salat

2 romainesalat
1 citron
20 g olivenolie
280 g kyllingebryst
70 g franskbrød
salt og peber
30 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover

Dressing

10 g ansjos, marineret, konserves
1 dl fraiche, maks. 9 %
1 rå æggeblomme
1 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Skær romaniesalat og citron i halve. Pensl skærefladerne med lidt olie.
2
Pensl kyllingebryst og franskbrød med resten af olien, krydr med salt og peber, og grill først kyllingebryst på den ene side.
3
Vend kyllingebryst, og læg salat og citron på grillen med skærefladerne nedad. Læg samtidig franskbrød på grillen, så det hele er færdigt på nogenlunde samme tidspunkt. Skær kylling og brød i tern.
4
Mos ansjosfileterne med fraiche, og rør en dressing af fraiche, æggeblomme, knust hvidløg og æblecidereddike. Smag til med salt og peber.
5
Anret grillet salat med kyllingebryst og brødcroutoner. Top op med høvlet parmesanost og dryp dressing henover. Servér grillet citron til.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug eventuelt et bæger pasteuriseret æggeblomme, i stedet for en rå.
Tip #2
Byt halvdelen af kyllingebryst med 2-3 skiver bacon per person.
Tip #3
Gnid hvidløg på brødet, når det er grillet.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Romainesalat
Håndfuld 3:Ansjos, marineret, konserves; kyllingebryst
Håndfuld 4:Franskbrød
Fedt:Olivenolie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover; rå æggeblomme
Smagsgivere:Citron; hvidløg; salt og peber; æblecidereddike
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5651130
Fedt:28 g56 g
Kulhydrat:33 g66 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:44 g88 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt