Lakserillette med rugbrødsstænger

Det ser ud, som om du har stået i køkkenet i timevis, når du serverer denne lækre omgang lakserillette med rugbrødsstænger. Men faktisk tager den kun et kvarters tid at lave. Den varmrøgede laks er plukket i mundrette stykker, inden den blandes med den cremede dressing. I stedet for en skål serverer du rilletten i en halv peberfrugt. På den måde får du både lavet en virkelig pæn ret og tilført sundt og mættende grønt til lakserilletten. Det er smart og nem frokost.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 21. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

120 g varmrøget laks
20 g mayonnaise
60 g fraiche, maks. 9 %
2 spsk. citronsaft
½ fed hvidløg
¼ dl dild
¼ dl purløg
salt og peber
½ peberfrugt, rød

Tilbehør

1 skive rugbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Denne opskrift er fra bogen Sense Express. Du kan købe bogen hos alle boghandlere, netboghandlere, Bilka, Føtex og hos nogle Sense-vejledere. Udgivelsesdatoen er den 27. december 2021.

Sådan gør du

1
Pluk laksen i mundrette stykker og bland den med mayonnaise, fraiche, citronsaft, presset hvidløg samt hakket dild og purløg. Smag til med salt og peber.
2
Fjern sten og hinder fra peberfrugt.
3
Rist rugbrødet og skær det i stænger.
4
Servér lakserilletten i en halv peberfrugt og spis rugbrødsstænger til.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug de krydderurter, du bedst kan lide og pynt eventuelt med bronzefennikel.
Tip #2
Dryp lidt ekstra citron over retten inden servering.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt, rød
Håndfuld 3:Varmrøget laks
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Mayonnaise
Smagsgivere:Citronsaft; dild; hvidløg; purløg; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:550550
Fedt:31 g31 g
Kulhydrat:31 g31 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:34 g34 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt