Appelsinkylling med waldorfsalat

Forestil dig et veldækket julebord med en skøn duft af appelsin, timian og smørstegt kylling. Roen sænker sig og fadet sendes rundt. Den lækre og saftige appelsinkylling følges af en klassisk waldorfsalat, der smager så englene synger. De friske toner fra æbler og vindruer går perfekt sammen med smagen af valnøddekerner og selleri. Retten kan i øvrigt også sagtens nydes, når det ikke er jul.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 8. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Waldorfsalat

1 dl yoghurt, maks. 3,5 %
½ spsk. sukker
¼ tsk. salt
50 g bladselleri
110 g vindruer
1 lille æble
30 g valnøddekerne

Kylling

150 g kyllingebryst
½ spsk. tørret timian
½ tsk. smør
½ appelsin
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Rør yoghurt, sukker og salt sammen.
2
Skær bladselleri i små skiver og halvér vindruerne. Skær æble i små tern. Hak valnøddekernerne groft.
3
Rør dressingen sammen med bladselleri, vindruer, æble og valnødder. Pynt eventuelt med et par selleriblade.
4
Vend kylling i tørret timian og steg i smør til kyllingen er gennemstegt. Det tager cirka 4-5 minutter på hver side.
5
Læg appelsinskiverne i panden og lad dem tage farve mens kyllingen hviler.
6
Anret kyllingen med appelsinskiverne og servér waldorfsalat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge yoghurt naturel, skyr, græsk yoghurt 2 % eller en anden form for mælkeprodukt. Du kan også bruge friache 5 %.
Tip #2
Pynt eventuelt med selleriblade.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Bladselleri; vindrue
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Appelsin; æble
Fedt:Smør; valnøddekerne
Smagsgivere:Salt; sukker; tørret timian
Mælkeprodukter:Yoghurt, maks. 3,5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:645645
Fedt:29 g29 g
Kulhydrat:53 g53 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:42 g42 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt