Burger med kylling, syltede rødløg og guacamole

Burgeren er kongen over alle livretter. Den er klassisk, elsket og kendt over hele verden. Her får du den traditionelle og velkendte burger med et twist. Vi har nemlig givet den en lækker opgradering med kylling, rødløg og guacamole og sammensat den med spidskål, tomater, og squash. Det giver alt sammen en fantastisk smag, der holder dig mæt længe på en let og behagelig måde.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Syltet rødløg

1 rødløg
1 dl eddike
2 spsk. sukker

Guacamole

1 avokado
1 dl yoghurt, maks. 3,5 %
1 fed hvidløg
½ tsk. chiliflager
salt og peber

Andet

250 g hakket kyllingekød 3-6 %
salt og peber
1 tsk. olie
100 g spidskål
1 tomat
½ squash, rå
2 burgerboller
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Der er brugt en stor håndfuld brød. Du kan nøjes med en mindre burgerbolle eller nøjes med en halv bolle.

Sådan gør du

1
Skær løget i tynde skiver. Bring eddike og sukker i kog, og hæld lagen over løgskiverne. Lad dem afkøle.
2
Mos avokadokødet med yoghurt og presset hvidløg. Smag til med chiliflager, salt og peber.
3
Form to bøffer af kyllingekødet. Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande i olie, til de er netop gennemstegte.
4
Skær spidskål i tynde strimler, tomat i skiver og riv squash.
5
Skær bollerne over, og rist dem på begge sider. Fyld burgerbollerne med guacamole, spidskål, squash, tomat, kyllingebøf og løg.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødløg; spidskål; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Håndfuld 4:Burgerbolle
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Chiliflager; eddike; hvidløg; salt og peber; sukker
Mælkeprodukter:Yoghurt, maks. 3,5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6501300
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:69 g138 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:38 g76 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt