Citronpasta med ricotta toppet med skinketern og pinjekerner

Trænger den klassiske pasta med kødsauce til konkurrence? Så prøv denne spændende og friske pastaret, hvor pastaen får fint følge af frisk og syrlig citron, sprøde skinketern og knasende pinjekerner. Det hele serveres i en cremet ricottasauce rørt med hvidløg og friske krydderurter. Vi lover dig, at hele familien vil elske retten, som du kan bikse sammen på ganske kort tid.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 14. juni 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Pastaret

40 g penne, fuldkornspasta
200 g grønne ærter, dybfrost
50 g skinketern
1 fed hvidløg
2 spsk. purløg
1 citron
75 g ricotta, maks. 30+/17 %
1 tsk. timian
salt og peber

Topping

10 g pinjekerner
10 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog penne efter anvisning på pakken.
2
Varm ærter med det sidste minut, hæld vandet fra.
3
Rist pinjekerner på en varm pande til de tager farve. Læg dem på en tallerken. Varm så skinketern på samme pande i et par minutter.
4
Pres hvidløg og hak purløg. Riv citronskal og pres saften fra.
5
Rør ricotta, hvidløg, citronsaft- og skal, purløg og timian sammen, og vend det sammen med skinketern, pasta og ærter i panden. Krydr med salt og peber. Varm retten igennem.
6
Servér pastaretten med pinjekerner og parmesan på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Justér konsistensen med lidt varm bouillon eller vand.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost
Håndfuld 3:Ricotta, maks. 30+/17 %; skinketern
Håndfuld 4:Penne, fuldkornspasta
Fedt:Parmesan, 31+/ 18 % eller derover; pinjekerne
Smagsgivere:Citron; hvidløg; purløg; salt og peber; timian

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:610610
Fedt:24 g24 g
Kulhydrat:53 g53 g
Kostfibre:14 g14 g
Protein:39 g39 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt