Filodejstærte med svampe og asparges

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 23. april 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Filodejstærte

150 g brune svampe
1 løg
1 fed hvidløg
200 g Puck Ost, 17 %
150 g asparges, grøn
1 tsk. olie
1 dl madlavningsfløde, maks. 15 %
salt og peber
120 g fersk filodej
2 forårsløg

Spidskålssalat

200 g spidskål
½ citron
1 nip salt
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær svampene i mindre stykker. Del løg i halve og skær i tynde skiver. Hak hvidløg fint.
3
Knæk de nederste trægede dele af aspargesene og skær eller smuldr osten i små stykker.
4
Opvarm en pande og steg svampe, løg og hvidløg til det begynder at tage farve og væsken er stegt ud af svampene. Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge lidt ind til madlavningsfløden tykner. Krydr godt med salt og peber.
5
Læg filodej i 6 lag i et ovnfast aflangt fad i størrelsen 33 x 18 centimeter beklædt med bagepapir. Fordel svampeblandingen på filodejen. Læg så asparges på og top med osten. Bag filodejstærten i ovnen i cirka 20-25 minutter til filodejen er gyldenbrun i kanten.
6
Snit spidskål meget fint og pres citronsaft ud over kålen. Krydr med salt og knug spidskålen med hænderne i et par minutter tli det falder sammen.
7
Skær forårsløg i tynde skiver.
8
Servér filodejstærten med friske forårsløg på toppen og spidskålssalat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; brune svampe; forårsløg; løg; spidskål
Håndfuld 3:Puck Ost, 17 %
Håndfuld 4:Fersk filodej
Fedt:Madlavningsfløde, maks. 15 %; olie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; salt; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt