Fladbrød med krydrede oksekødboller, salat og yoghurtdressing

Disse velsmagende fladbrød med topping er vanedannende lækre med deres fyld af oksekødboller krydret med blandt andet hvidløg, bredbladet persille, chili og spidskommen for et ekstra kick. De mellemøstliginspirerede kødboller bliver stegt på panden, inden de i fladbrødet får selskab af sprød salat og en yoghurtdressing med hvidløg, som binder det hele sammen. Retten kan også nydes som en salat med brødet som tilbehør.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 11. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødboller

1 hvidløg
½ rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
300 g hakket oksekød, 3-7 %
1 tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
¼ tsk. spidskommen
salt og peber
1 spsk. olie

Dressing

1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel
salt og peber

Salat

½ rødløg
2 tomater
¼ agurk
1 hjertesalat

Derudover

120 g fladbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Pil og hak hvidløg og rødløg. Pluk og hak bredbladet persille. Bland begge dele med hakket oksekød og krydderier.
2
Form fars til små kødboller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
3
Pil og pres eller riv hvidløg fint, og bland med yoghurt. Smag til med salt og peber.
4
Pil rødløg, og snit det meget fint. Skær tomat og agurk i tern, og snit salat.
5
Lun fladbrød.
6
Fyld fladbrød med kødboller, salat og dressing.

Tips og gode råd

Tip #1
Her er der brugt fladbrød fra Alis Bageri, der vejer 60 gram per styk.
Tip #2
Fladbrød kan erstattes ,med tortillawraps.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hjertesalat; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Fladbrød
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bredbladet persille; chilipulver; hvidløg; paprika; salt og peber; spidskommen
Mælkedressing:Yoghurt naturel

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:18 g36 g
Kulhydrat:58 g116 g
Kostfibre:15 g30 g
Protein:46 g92 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt