Frikadeller med stuvet hvidkål og kartofler

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 25. november 2021 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Frikadeller

500 g hakket gris og kalv, 4-7 %
2 æg
1 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 løg
2 spsk. rasp
1 tsk. salt
½ tsk. peber
40 g smør

Sovs

40 g smør
40 g hvedemel
4 dl mælk, maks. 3,5%
1 nip revet muskatnød

Andet

400 g kartofler
600 g hvidkål
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Rør det hakkede kød sammen med æg, mælk, revet løg, rasp, salt og peber. Lad det hvile i 20 minutter.
2
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand
3
Snit hvidkålen fint og damp den i spilkogende vand i fem minutter.
4
Form 12 frikadeller med en ske og steg dem i smør. De skal stege cirka ti minutter på hver side.
5
Smelt smørret i en gryde. Rør mel i og tilsæt mælken ad flere omgange, imens du pisker til en jævn sovs. Smag til med salt, peber og muskatnød. Stuvningen skal være lidt tykkere end en almindelig sovs, da der vil hænge lidt vand ved kålen, når den vendes i. Du kan justere konsistensen med mere mælk.
6
Hæld kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Vend til sidst kålen i stuvningen og varm igennem.
7
Servér frikadellerne sammen med stuvet hvidkål og kartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hvidkål; løg
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel; rasp
Fedt:Smør
Smagsgivere:Peber; revet muskatnød; salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt