Grøntsagssuppe med fraiche og pesto-ostebrød

Denne her lækre og cremede grøntsagssuppe er smækfyldt med gode og vitaminrige grøntsager. Hovedbestanddelen i suppen er broccoli, som i gryden får selskab af både kartoffel, timian, løg og hvidløg. Herudover indeholder suppen også spinat, hvilket er med til at give suppen den fine grønne farve. Grøntsagssuppen bliver serveret med ostegratinerede pestobrød, lidt hakket purløg og en skefuld fraiche.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. april 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Suppe

1 løg
1 fed hvidløg
150 g kartofler
¾ broccoli, rå
1 spsk. smør
5 dl bouillon
½ tsk. tørret timian
40 g spinatblade, rå
1 dl madlavningsfløde 8 %
¼ citron
salt og peber

Pesto-ostebrød

2 fuldkornsboller
2 spsk. oliebaseret pesto
60 g revet ost, maks. 30+/17 %

Andet

1 spsk. purløg
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartoffel, og skær den i tern. Skær broccoli i små buketter.
2
Steg løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt kartofler, bouillon og timian, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Kom broccoli og spinat ved, og lad suppen simre videre i cirka 5 minutter, til kartofler og broccoli er møre.
3
Blend suppen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med citronsaft, salt og peber.
4
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
5
Del bolle, smør med pesto, og top med revet ost. Læg på en bageplade med bagepapir, og sæt den i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet.
6
Hak purløg.
7
Top suppen med fraiche og purløg, og servér med pesto-ostebrød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle; kartoffel
Fedt:Oliebaseret pesto; smør
Smagsgivere:Bouillon; citron; hvidløg; purløg; salt og peber; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %; madlavningsfløde 8 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt