Gulerodsfrikadeller og kartoffelsalat med blomkål

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 5. september 2019 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Gulerodsfrikadeller

4 gulerødder
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 dl persille
2 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. mel
½ tsk. karrypulver
salt og peber
40 g feta, 31+/ 18 % eller derover
10 g smør

Kartoffelsalat

200 g kartofler
½ blomkål, rå
2 forårsløg
5 radiser
½ dl purløg
60 g fraiche, maks. 9 %
1 tsk. sennep
1 knsp. karrypulver
salt og peber

Andet

300 g cherrytomater
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær kartoflerne i skiver, og kog dem i cirka 10 minutter, til de er møre. Afkøl.
2
Skræl og riv gulerødderne groft. Hak forårsløg, hvidløg og persille.
3
Kom gulerødder, løg og persille i en skål. Tilsæt æg, rasp, mel, karry, salt og peber og rør det til en ensartet fars. Vend fetaost i. Form frikadellerne med en ske og steg dem gyldenbrune i smør. Lad dem ligge og simre i cirka 10 minutter.
4
Del blomkålen i små buketter, skær forårsløg og radiser i skiver. Klip eller hak purløg. Vend kartoffelskiver sammen med blomkål, forårsløg, radiser, purløg, fraiche og sennep. Smag til med karry, salt og peber.
5
Servér frikadeller med kartoffelsalat og pynt med tomater.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; cherrytomat; forårsløg; gulerod; radise
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Kartoffel; mel; rasp
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Hvidløg; karrypulver; persille; purløg; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt