Krydret linsegryde med tomat, karry, peberfrugt, gulerod og ris

Forkæl dine smagsløg med en nem og lækker vegetarisk gryderet med belugalinser, hakket tomat, peberfrugt og gulerod. Selv hvis du elsker kød, behøver du ikke gå på kompromis med hverken smag eller madglæde ved at udelade kød fra kosten i ny og næ. Det er vegetargryden her et godt eksempel på. I den er der skruet godt op for smagen ved hjælp af både tomat, ingefær, chili og hvidløg samt et rundhåndet drys krydderier fra de varme lande.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

80 g hvide ris, rå

Linsegryde

1 løg
2 hvidløg
1 tsk. frisk ingefær
2 gulerødder
2 tsk. chili
1 håndfuld koriander
2 peberfrugter
1 ds. beluga linser, tilberedte
2 spsk. olie
2 tsk. karrypulver
1 tsk. garam masala
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
salt og peber

Andet

4 spsk. yoghurt naturel
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær og gulerod. Hak ingefær fint, og skær gulerod i tern. Hak chili - kassér eventuelt kerner. Snit korianderstængler fint, og pluk bladene. Skær peberfrugt i tern. Hæld væden fra linser, og skyl dem.
3
Steg løg ved svag til jævn varme i halvdelen af olien i 8-10 minutter, til de er let karamelliserede. Kom resten af olien ved, og tilsæt hvidløg, ingefær og chili. Steg videre i et par minutter. Tilsæt krydderier, og steg videre kortvarigt, inden du tilsætter gulerod, korianderstængler, peberfrugt, hakkede tomater og tomatpuré. Bring i kog, og lad det simre under låg i 15 minutter. Kom lidt vand ved undervejs hvis nødvendigt.
4
Tilsæt linser, og lad det simre videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
5
Top retten med yoghurt og korianderblade, og nyd med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Beluga linser, tilberedte
Håndfuld 4:Hvide ris, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chili; frisk ingefær; garam masala; hvidløg; karrypulver; koncentreret tomatpuré; koriander; salt og peber
Mælkedressing:Yoghurt naturel
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt