Kyllingeboller i karry med ris og ærter

Boller i karry er en elsket favorit på spisebordene i mange danske hjem – ikke mindst de hjem, der er befolket med børn. Den milde karrysmag går nemlig meget fint i spænd med de bløde kødboller – og den kombination taler til både små og store madglade hjerter og maver. Her får du en variant af den klassiske karryret, hvor svinekødet er skiftet ud med kyllingekød, og hvor sovsen er lavet på forhånd, så du lynhurtigt kan samle familien om den dampende varme livret.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 26. oktober 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tilbehør

80 g fuldkornsris, rå
300 g grønne ærter, dybfrost
4 dl karrysauce 5 %, færdigkøbt

Kyllingeboller

1 løg
200 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 æg
1 spsk. hvedemel
2 spsk. letmælk
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på fedtstofferne og skruet op for mælkedressingen, hvor vi har valgt at placere karrysaucen. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Riv løg. Rør kyllingekødet med æg, løg, mel og mælk. Krydr med salt og peber.
3
Form kødboller med en ske mod en våd håndflade, og kog dem i cirka 5 minutter i letsaltet vand. Tag dem op.
4
Damp ærterne i et par minutter.
5
Varm karrysovsen op, og kom kødbollerne i.
6
Servér kyllingekødboller i karry med ris og ærter.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan eventuelt selv hakke kyllingebryst i stedet for at købe færdighakket.
Tip #2
Kom en bouillonterning i kogevandet hvis du gerne vil lave din egen karrysauce. Du kan lave din egen karrysauce ved at lave en opbagt sovs med mel, smør og kogevand - og smage til med karry og lidt fløde.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; æg
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå; hvedemel
Smagsgivere:Salt og peber
Mælkeprodukter:Letmælk
Mælkedressing:Karrysauce 5 %, færdigkøbt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6101220
Fedt:20 g40 g
Kulhydrat:62 g124 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:40 g80 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt