Løgtærte med bacon og salat med olie-eddike dressing

Elsker du også tærter? Så velkommen i klubben. Tærter er geniale, fordi du kan tilføje de fleste af dine rester fra grøntsagsskuffen. Og så duer de både til frokost og aften. Her får du opskriften på en nem og lækker tærte med løg, porre og bacon. Nyd en sprød grøn salat til med en god olie-eddike dressing på toppen. Et måltid med masser af smag, der holder dig mæt længe. Har du en rest tilbage af tærten? Så frys den ned og gem den til en dag, hvor det skal være ekstra nemt.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 13. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tærtedej

5 g gær
1 dl vand
1 tsk. olie
½ tsk. salt
100 g hvedemel

Tærtefyld

2 løg
1 porre
3 æg
salt og peber
½ tsk. revet muskatnød
50 g revet mozzarella, 17 % eller derunder
40 g bacon

Salat og dressing

15 g olie
1 spsk. æbleeddike
salt og peber
2 håndfulde blandet salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse i portioner.

Sådan gør du

1
Opløs gær i lunkent vand. Kom olie, salt og mel i og ælt det til en ensartet dej. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter, til dobbelt størrelse.
2
Rul den ud, og beklæd en lille tærteform eller et ovnfast fad af passende størrelse med den.
3
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
4
Skær løg og porre i skiver og læg dem på tærtebunden.
5
Pisk æg sammen. Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og læg mozzarella. Kom bacon på toppen.
6
Bag tærten i en varm ovn i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Dæk den eventuelt med sølvpapir de sidste 10-15 minutter, hvis den tegner til at blive for mørk.
7
Pisk olien sammen med eddike, og krydr med salt og peber.
8
Servér et stykke tærte med salat. Hæld dressingen hen over salaten.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom lidt broccoli eller andre grøntsager i salaten.
Tip #2
Du kan bruge en halv rulle færdigkøbt tærtedej, i stedet for selv at lave tærtebunden.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; løg; porre
Håndfuld 3:Bacon; revet mozzarella, 17 % eller derunder; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Revet muskatnød; salt; salt og peber; æbleeddike
Frit:Gær; vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6101220
Fedt:29 g58 g
Kulhydrat:54 g108 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:29 g58 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt