Marineret lammeculotte med tzatziki og salat

Lammeculotte er en fremragende ret at smide på menuen en aften, hvor det gerne må være lidt ekstra lækkert, uden at det kræver den store indsats i køkkenet. Lammeculotte er nemlig et taknemmeligt stykke kød at arbejde med, og bruger du et stegetermometer er du næsten garanteret succes. Lammeculotten her, som er marineret i hvidløg, rosmarin og persille, bliver serveret med tzatziki, salat og pitabrød.

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 19. juli 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lammeculotte

2 fed hvidløg
1 spsk. persille
1 spsk. frisk rosmarin
salt og peber
250 g lammeculotte

Tzatziki

½ agurk
1 dl fraiche, maks. 9 %
1 fed hvidløg
salt og peber

Salat

1 lille rødløg
2 håndfulde salat
1 håndfuld spinatblade, rå
50 g slikærter
¼ agurk
2 tomater

Dressing

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber

Andet

2 fuldkornspitabrød
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pil og hak hvidløg, og pluk og hak krydderurter groft. Stød det sammen i en morter til en grov masse, og krydr med salt og peber.
3
Rids fedtet på lammeculotten, og gnid krydderurteblandingen på kødet. Læg lammeculotten i et ovnfast fad, og steg den i 30-40 minutter, til kødet får en kernetemperatur på cirka 60 grader. Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
4
Riv agurk, og knug væden ud af den. Vend agurk sammen med fraiche, presset hvidløg, salt og peber.
5
Pil, halvér, og snit rødløg fint. Pluk salat, og hak spinatblade groft. Snit slikærter, og skær agurk og tomat i tern.
6
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
7
Rist pitabrød, og skær det ud i trekanter.
8
Servér skiver af lammeculotte med tzatziki, pitabrød og salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; rødløg; salat; slikært; spinatblade, rå; tomat
Håndfuld 3:Lammeculotte
Håndfuld 4:Fuldkornspitabrød
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie
Smagsgivere:Dijonsennep; frisk rosmarin; honning; hvidløg; hvidvinseddike; persille; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt