Oksegryde med rødvin, gulerod, champignon og bacon med kartoffel-jordskokkemos

Der findes få ting bedre at sætte på menuen end simremad, når det er koldt og mørkt udenfor. Den langsomme og nænsomme tilberedning gør kødet mørt som smør, mens saucen får dybde og karakter af kød, krydderier og rødvin i en skøn forening. Denne her simreret er en skøn fransk inspireret oksegryde, som udover krydderier og rødvin, indeholder champignon, gulerod og bacon. Oksegryden bliver ledsaget af en cremet kartoffelmos med jordskokker.

Tid i alt: 150 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 7. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Oksegryde

1 lille løg
2 fed hvidløg
150 g champignon, rå
1 gulerod
250 g okseklump
3 skiver bacon
1 spsk. olie
1 dl rødvin
4 dl oksekødsbouillon
70 g tomatpuré
1 laurbærblade
½ tsk. tørret timian
2 tsk. majsstivelse
salt og peber

Kartoffel-jordskokkemos

200 g kartofler
200 g jordskokker
2 tsk. smør
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg, og skær champignon i kvarte. Skræl gulerod, og skær i mundrette tern. Skær kødet i 2-3 centimeter tern. Hak bacon groft.
2
Brun oksetern i olie i en gryde, og sæt dem til side.
3
Steg bacon i samme gryde, til det næsten er sprødt. Kom løg og hvidløg ved, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt oksetern, rødvin, bouillon, tomatpuré, laurbærblad og timian ved, bring gryden i kog, og skum af hvis nødvendigt. Lad den simre under låg i 1,5 time. Kom champignon og gulerod ved, og lad gryden simre videre i 30-60 minutter, til kødet er mørt.
4
Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre.
5
Hæld vandet fra, mos kartofler og jordskokker, og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt og peber.
6
Jævn gryderetten med majsstivelse rørt ud i vand til den ønskede konsistens, og smag til med salt og peber.
7
Servér gryderetten med kartoffel-jordskokkemos.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; gulerod; jordskok; løg
Håndfuld 3:Bacon; okseklump
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; laurbærblad; oksekødsbouillon; salt og peber; tomatpuré; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Nydelseselementer:Rødvin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt