Onepot flødekartofler med løg, kylling, ærter og tomat

Vi elsker onepot-retter, fordi de både er nemme at tilberede og samtidig er geniale til at mindske madspild. Du kan nemlig fylde dem med de fleste rester fra køleskabet. Her får du opskriften på en skøn onepot-ret med flødekartofler, kylling og grøntsager. Når først ingredienserne er skåret i skiver og strimler, og sovsen er hældt over, passer retten sig selv i ovnen. Efter 50 minutter kan du tage fadet ud af ovnen og sætte det direkte på bordet – velduftende og lækkert.

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 24. januar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

350 g grønne ærter, dybfrost
1 tsk. olie
4 løg
500 g kartofler
4 kyllingebryst
300 g tomater
salt og peber
2 dl fløde, 38 %
2 spsk. hvedemel
½ tsk. stødt muskatnød
1 bouillon, terning
2 dl vand
50 g revet ost, maks. 30+/17 %
1 håndfuld krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kom ærterne i en skål, så de kan stå og optø.
3
Smør et ovnfast fad med olie.
4
Skær løg og kartofler i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern. Skær kylling i tynde strimler og tomat i skiver eller mindre stykker.
5
Læg halvdelen af løg og kartofler i bunden og krydr med salt og peber. Læg derefter kyllingestrimlerne ovenpå og slut af med et lag af løg og kartofler. Krydr med salt og peber. Fordel så tomaterne over.
6
Kom fløde, hvedemel, salt, peber og muskatnød i en skål. Pisk i et minut. Hæld flødeblandingen over retten.
7
Opløs bouillon i kogende vand og hæld det hen over retten. Kom sølvpapir hen over det ovnfaste fad - så det lukker som et låg.
8
Sæt retten i ovnen i 50 minutter.
9
Tag retten ud af ovnen, kom ærter på og drys ost henover. Sæt så retten i ovnen igen i 15 minutter til osten har taget farve og kartoflerne er møre
10
Servér med friske krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge kalkun eller oksekød i stedet for kylling. Du kan også erstatte kylling med bælgfrugter eller mager ost som for eksempel mozzarella med maks. 17 % fedt.
Tip #2
Brug persille, purløg, oregano, timian eller basilikum som pynt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg; tomat
Håndfuld 3:Kyllingebryst; revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; stødt muskatnød
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6452580
Fedt:30 g120 g
Kulhydrat:47 g188 g
Kostfibre:9 g36 g
Protein:43 g172 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt